Piano and Guitar

About piano guitar duo

 

 

Robert Bekkers

Robert Bekkers volgde masterclasses bij: Hubert Kappel, David Russell en Pepe Romero. Reeds tijdens zijn opleiding was hij betrokken bij verschillende producties zoals de Barbier van Sevilla met het Limburgs Symfonie Orkest.Na zijn Conservatorium opleiding in Maastricht speelde hij, naast solo recitals Mariachi muziek met Serenata Mexicana, een mix van flamenco en klassieke muziek met de groep Impetu en klassieke arrangementen met het Amstel Guitar Quartet. Robert geeft ook concerten als solist en in andere kamermuziek bezettingen. Meer...

Robert Bekkers bespeelt een 2005 Jeroen Hilhorst concert guitar, die speciaal gebouwd is voor dit duo.

Anne Ku

Anne Ku heeft mede door haar fabelachtige prima-vista spel veel ervaring opgedaan in ensembles met allerlei bezettingen. Ze is één van de oprichters van de Monument House Concert Series, adjunct lecturer, schrijfster van de Bonjournal newsletter en ze is afgestudeerd in compositie aan het Conservatorium te Utrecht. Verschillende van haar werken zijn reeds internationaal uitgevoerd. Meer...

English version

Anne Ku en Robert Bekkers at the Cortona Contemporary Music Festival, July 2007
Photo credit: Humphrey Daniels, Mariëngaerde/Mariënweide, Warmond, Nov 2008

Piano en gitaar, de twee populairste instrumenten met een autonoom repertoire. Ook vaak afzonderlijk gehoord als begeleiding van melodieinstrumenten. Het is dan ook met recht dat beide instrumenten hun eigen unieke plek binnen de muziekwereld hebben. Samengevoegd vormen zij een combinatie die echter een geheel nieuwe en verrassende wereld van klank en expressie laat ontstaan.

Anne Ku en Robert Bekkers zijn met Het Piano Gitaar Duo een ongebruikelijke  combinatie in de kamermuziek. Al is deze vergeten traditie uit de eerste helft van de 19e eeuw bijna vergeten, met gebruik van moderne instrumenten maken Robert en Anne deze verrassende combinatie weer actueel.

Naast de oude meesters hebben Robert en Anne ook een uitgebreid hedendaags repertoire. Sinds het huwelijk van Andres Segovie met de pianiste Paquita is piano en gitaar als duo weer opgepakt door componisten als Tedesco en Ponce. Naast deze en andere werken, motiveren Robert en Anne levende componisten om voor hen te schrijven. Dit heeft al diverse enerverende nieuwe werken opgeleverd.

Robert en Anne speelden in Londen, Noord-Cyprus, Zuid-Afrika, Italië, VS, Spanje, en treden veelvuldig op door heel Nederland. Graag delen zij hun verrassende en veelzijdige repertoire met hun publiek.

In juni 2006 startte het duo de Monumenthuisconcert Serie in Utrecht, om hiermee de kloof tussen de professionele musicus en liefhebbers te overbruggen.

Kijk op CONCERT BLOG voor verhalen over het duo.

Piano Guitar Duo home page

About piano guitar duo

Repertoire of piano guitar duo

Concerts of piano guitar duo

Feedback of piano guitar duo concerts

Book or contact piano guitar duo

Press photos of piano guitar duo

blog button

 

 

 

 

 


Email piano guitar duo

Keulsekade 25
3531 JX Utrecht

tel: 030 291 0214